direktor inštituta Mobilitatis Omni; interdisciplinarni doktorski študent varstva okolja na Univerzi v Ljubljani, bivši višji predavatelj dizajn managementa na Fakulteti za dizajn

Brief info

»Idejo o ponovnem aktiviranju obstoječih železniških prog ob rekah Mure in Drave smo razvili skupaj s kolegi in prijatelji iz mojih odbojkarskih časov. Včasih sem namreč treniral odbojko, zato sem študiral šport, da bi postal trener odbojke. Še vedno sem aktiven odbojkar na mivki in organizator mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki.

Zelo sem hvaležen prvim ustanoviteljem in članom Mobilitatis Omni, ki so to civilno pobudo formalizirali v inštitut. Sam, brez podpore ustanoviteljev, članov, kolegov in prijateljev, ne bi mogel peljati te pobude, ki temelji na precej nori ideji. Mogoče me zato eden prvih ustanoviteljev imenuje Don Kihot. Da ne bo pomote, pri svojem poslanstvu imamo profesionalen pristop, vendar je moja odgovornost, da Mobilitatis Omni profesionaliziram, bolje prej kot slej. Za razvoj čezmejnih železniških povezav in daljinskih kolesarskih poti bomo potrebovali vso možno podporo.

Ob poklicni karieri mi je uspelo zagovarjati še dva magistra znanosti, prvega iz antropologije vsakdanjega življenja na AMEU Institutum Studiorum Humanitatis in drugega iz splošnega managementa na mednarodnem magistrskem programu Univerze v Ljubljani, na Ekonomski fakulteti.

Čeprav tega nisem nikoli načrtoval – zato pravim nikoli ne reci nikoli –, sem se po več letih raziskovanja možnosti, ki so na voljo, jeseni 2018 končno vpisal na interdisciplinarni doktorski program Univerze v Ljubljani – varstvo okolja. Moja doktorska disertacija bo sociološko-tehnološka analiza (morda ste že uganili) vzpona in padca mreže Mura in Drava prog.

Če sem vas zanima povezati se z mano, ne oklevajte in me čim prej kontaktirajte. Hvala.«

Afiliacije

Fakulteta za dizajn: bivši višji predavatelj dizajn managementa.
Univerza v Ljubljani: interdisciplinarni doktorski študent varstva okolja.
beachvolley.tv: pobudnik platforme in vozlišča za razvoj odbojke na mivki.
Jankov memorial, veliki mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir: tekmovalni direktor.
Noli Oblivisci Me, forum o demenci: organizator.